istifa eden memur ikramiye alabilirmi ,istifa eden memur tazminat alabilirmi,istfa eden memurun ikramiye alması veya alamaması ile ilgili mevzuat mahkeme kararı anayasa mahkemesi kararı ile ilgili
6270 sayılı Kanun ile yeni bir düzenleme yapılmıştır. Bu konuyla ilgili ve son gelişmeler dahilinde, 8 Eylül 1999 tarihi önem kazanmaktadır.Buna göre 8 Eylül 1999 tarihinden önce istifa eden memurlar ikramiye alamıyorlar
8 Eylül 1999 tarihinden önce memur olanlar bu tarihten sonra istifa ederlerse istifa tarihinde 15 yıl sigortalılık süresini ve 3600 günü doldurmuş olması koşuluyla emekli olduklarında ikramiye alabilecekler.
8 Eylül 1999 tarihinden sonra göreve başlamış olanlar 7000 gün hizmet süresi bulunmakta iken veya 25 yıl sigortalılık süresi içinde 4500 gün hizmet süresi olduğunda istifa ederse emekli olduklarında ikramiye alabilecek.
Emekli olunduğu tarihteki miktarlara göre ikramiye alınabilecek.
Türkiyede hukuk sistemini anlamak çok zor aynı çatı altında çalışan işçi 30 yıldan sonraki hizmetlerine karşılık ikramiye alır memur ise 30 yıldan sonrası hizmetlerine ikramiye alamaz.Ama memurdan 30 yıldan sonraki hizmetleri için kesenek kesilmeye devam edilir .Şimdi soruyorum bu ülkede anayasa danıştay kısacası hukuk adamları bunu görmüyorlarmı.Bu durum dünyanın hiçbir ülkesinde yok.Bu ülkede memur ,işçi trilyon alan futbolcudan fazla vergi ödüyor.Gerçi bu durumdan herkes şikayetçi ama kimse olaya şike olayı kadar önemli olmadığı için el atan yok ilgili ve yetkilileri göreve davet ediyorum.
işten çıkarılan memurda ikramiye alabilirmi
memuriyetten ayrılmış memur tazminatı için mutlaka emekli olmakmı lazım.
Ben J.Gn.K.lığında Kadrolu Muvazzaf Uzman Jandarmayım 30.08.2001 yılında başladım ve 30.08.2011 tarihinde kendi istegimle istifa ettim.10 yıl çalıştım kadrolu olarak.Bende ikramiye parası alabilirimiyim yardımcı olursanız çok sevinirim selamlar
2010 yılında vermiş olduğum ret dilekçeme karşı 60 gün geçti dava açmadım ancak, Anayasa Mahkemesinin 09.07.20011 tarihli kararına istinaden Kuruma tekrar dikçe verdim ret geldi 2 ay dolmadı dava açma hakkım varmı açsam önceki dilekçeme karşı zamanaşımı olduğu için Mahkeme ret verirmi ? Lütfen cevap verirmisiniz. Teşekkürler.
Ahmet Bey,
Sorunuza cevap geldi mi? mahkeme yolu ile ikramiyesini alan var mı? Bu işle uğraşan , yol gösterecek bir uzman/avukat var mı?
mahkeme yolu ile ikramiyesini alan varmı?
mail ile olmaz.sgk dilekçe yazacaksınız.iadeli taahhütlü gönderin.maillere zaten cevap vermezler.dilekçe ile olur..cevap olarak red cevabı alacaksınız.ALİ tezelin sayfasına girin.orada mahkeme dilekçesi var.idare mahkemesinde dava acacaksınız.
Ali Emre bey, idare mahkemesine açtığım dava neticesinde ben de sizin gibi SGK Başkanlığı’ndan bir savunma dilekçesi aldım.Dilekçe kısaca davanın reddini, ve tüm masrafların tarafımca karşılanmasını talep ediyor.
Siz bu savunma dilekçesine cevap vermediğiniz söylemişsiniz 8 Haziran tarihinde. Acaba o zamandan bu zaman bir gelişme oldu mu sizin için?
Yoksa o tarihten sonra bir cevap dilekçesi yazdınız mı? Davayı benden önce açtığınız ve aynı aşamalardan geçtiğiniz için cevabınız benim için hayli önemli.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi günler
sgk ya dilekçe ile başvurun. kabul edilmez ise hemen dava açmanız gerekiyor
22 yıl 5 ay (2 yılı ASKERLİK BORÇLANMASI)emekli sandığına tabi görevde çalışarak istifa ettim, 2 yıl 7 ayda SSK ya pirim ödeyerek emekliliğimi istedim,son 7 yılda emekli sandığını daha çok pirim ödediğim için emekli sandığından maaşa bağlandım.ama hiç ikramiye alamadım.ama 22 yıl SSK ya ödeyip 2 yıl emekli sandığına ödeseydim 25 yıllık ikramiyemi alacaktım.eşitlik ilkesine ne kadar ters bir durum değilmi.
Sayın Yetkili
Dilekçe örneği göterebilirmisiniz ve dilekçeyi göndereceğim adresi.İlginize teşekkür ederim.
ben annem ıcın soru soracagım annem 1952 dogumlu.. 15 nisan 1999 tarıhınde ıstege baglı bagkur olmustu bır muddet odememıs daha sonra 31 aralık 2001 tarıhınde toplu bır odeme yapmıstı ..sıgortalılıgı devam edıyordu babam vefat edınce bırkac ay daha odeyemedı daha sonra 2002nin ortaalarında tekrar toplu odeme yapmaya gıttıgımızde saglık sıgortasının ıptal edıldıgını ogrendık boylece tamamıyle kapattırıp odedıgımız parayı gerı almak ıstedık ancek 58 yasını doldurmadan veremıyeceklerını soyledıler daha sonrada bu yas haddının bır kanunla uzatıldıgını 60 yasını doldurdugunda vereceklerını soyledıler sızce bu sene almamız gerekmıyormu acaba lutfen bana soylermısınız cok tesekkur ederım
Merhaba, bir kamu kurulusunda 20 yildan fazla calistim ve istifa ederek ayrildim. SSK ya yaklasik 3sene prim odeyerek 2007 yili basinda Emekli Sandigindan emekli oldum ancak tazminatimi vermediler. Hali hazirda emekli maasimi aliyorum, tazminatimi almak icin ne yapmaliyim?
sgk ya dilekçe yazarak ikramiyenizin isteyin şu an için Kanun çıkmadı sgk da ikramiyenizi vermeyecek . dava açmanız gerekmektedir
ben 9 yıl emekli sandığı çalışanı olarak istifa edip isteğe bağlı prim ödeyerek emekli oldum. Yeni çıkan yasayla emekli sandığında 9 yıllık tazminatımı alabilirmiyim.Bilgilendirmenizi rica ediyorum
BİR HUSUSU ÖNCELİK VE İVEDİLİKLE DİLE GETİRMEK VE DÜZELTMEK GEREKTİĞİNE İNANIYORUM.BÜTÜN YAZILI VE GÖRSEL BASINDA ESKİ MEMURLAR İÇİN HER NEDENSE HEP ” İSTİFA EDEN MEMURLAR ” DİYEREK SÖZE BAŞLANIYOR.PEKİ ŞİMDİ SORUYORUM.İSTİFA ETMEYEN AMA İŞTEN HERHANGİ BİR NEDENLE ATILAN VEYA MÜSTAFİ ADDEDİLEN MEMURLAR NE OLACAK.ONLAR EMEKLİ SANDOIĞINA PRİM KESENEK ÖDEMEDİLER Mİ ? ÖDEDİLER.PEKİ NİYE HEP O ZAMAN İSTİFA EDEN MEMURLAR YAKIŞTIRMASI YAPILIYOR ? 09,07,2011 TARİHLİ ANAYASA MAHKEMESİNİN GEREKÇELİ KARARINDA HİÇBİR ŞEKİLDE İSTİFA EDEN MEMUR İBARE VE CÜMLESİ KULLANILMAMIŞTIR.HER NEDENSE KONUYU KUYRUĞUNDAN TUTAN HERKEZ İSTİFA EDEN MEMUR DİYE BAŞLIYOR.
LÜTFEAN BU HATAYI DÜZELTELİM.BENCE ŞÖYLE DİYELİM
” EMEKLİ SANDIĞINA PRİM VE KESENEK ÖDEYEN VE HER NE SEBEP İLE OLURSA OLSUN EMEKLİ SANDIĞINDAN EMEKLİ OLMADAN AYRILMIŞ MEMURLAR DİYELİM ”
YAKIŞMADIYSA DOĞRUSUNU SİZ YAZIN :)))
HOŞÇAKALIN.
mehmet bey yazıda var .sgk dan yazı ile talepte bulunacaksınız .red cevabına ve süresinde cevap verilmemesi sonucunda dava açacaksınız
ben memurluktan bazı nedenlerden dolayı ayrılarak ssk dan emekli oldum fakat memur olarak çalıştığım on yılımın tazminatımı almadım bukonuda bilgi bekliyorum saygılar
memurluktan istifa ederek sskdan emeklioldum fakat tazminatımıalmadı bununla ilgili bilgi verirseniz sevinirim vecevap beklerim
reyhan hanım merhana emekli sandığına başvurduğunuzu yazmışsınız bu yeni açıklanan kararlar ile ben babam adına mail atmak istiyorum fakat ne emekli sandığıyla ilgili bir siteye nede bir mail adresine ulaşamıyorum acaba bilginiz varmıdır bununla ilgili teşekkür ederm.
benim adavamda idare mahkemesinde devam ediyor.sgk nun idare mahkemesine karşı cevabına tekrar savunma vermedim.bir mahsur teşkil edermi.birde anayasa mahkemesi kararı ne zaman yayınlanır bilgi verirseniz sevinirim.
ben 17.7.2010 tarihinde emekli sandığına basvurdum.red cevabından sonra mahkeme açtım.tüm savunmalarımı yaptım.ankara 14.idare mahkemesinde davam.simdi anayasa mahkemesinin iptal davası ile ilgili kararının resmi gazetede yayınlanmasını bekliyorum.mahkemeye sordum.bir iki ay daha bekle dediler….gazetede yayınlandıktan sonra mahkeme hakimi imzalayacakmıs.haydi hayırlısı…..
Anayasa Mahkemesi kararlarının gerek Yargıtay ve gerekse Danıştay ‘ca geriye yürümemesi konusundaki düşünceleri ve kararları şöyledir : Evvelce kesinleşmiş bir Mahkeme kararı varsa. İptal hükmü kazanılmış bir hakkı ortadan kaldırıyorsa geriye yürümez .Diğer hallerde yürür.Lütfen kafa karıştırmayın.Memuriyetten istifa suretiyle ayrılıp hizmet birleştirmesi suretiyle SSK veya Bağkur’dan emekli olanlar Emekli Sandığına Dilekçe ile başvurur.Cevap 60 gün içinde gelmezse Ankara İdare Mahkemesinde dava açar.Burada dikkat edilecek husus 60 günün sonunda 60 günü geçirmeden dava açılmasıdır.Bu Dava açma süresini kaçıranlar haklarını kaybederler.