Yurt dışı borçlanma yapılabilmesi için aranan şartlar aşağıdadır
– Türk vatandaşı olmak,
– Borçlanma kapsamındaki yurtdışı sürelerini belgelendirmek,
– Yazılı istekte bulunmak.
Yurtdışında geçen sürelerin borçlandırılmasına ilişkin yazılı talep, genelge eki “Yurtdışı Borçlanma Talep Dilekçesi”nin usulüne göre doldurulup imzalandıktan sonra doğrudan yada posta yolu ile Kurumun ilgili ünitesine verilmesi ile yerine getirilir.
Yurtdışı Borçlanma Talep Dilekçesi örnekleri yurtiçinde Kurum üniteleri, yurtdışında ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği yada Ataşeliklerinden temin edilebileceği gibi, Sosyal Güvenlik Kurumunun www.sgk.gov.tr Internet adresinde bulunan “Yurtdışı/Form ve Dilekçeler” bölümünden indirilebilir.
Borçlanmak için ayrıca yurda dönüş şartı aranmadığından yurtdışında iken borçlanma başvurusunda bulunanlar da, borçlanma hakkından 3201 sayılı Kanunun öngördüğü şartlarla yararlanabilirler.
1952 dogumluyum 1973 beri almanyadaim nasil tükiyede emekli olabilirm alacagim net aylik tl nekadar
Merhaba ben yirmi bes Ekim ikibin onbir tarihinde unkapani sosyal sigortalar kurumuna gerekli dokümanlarımız müracata bulundum bana bir aya kadar size cevap gelir dediler iki ay oldu henüz bir cevap alamadım not. Müracatım sırasında bana her hangi bir belge verilmedi müracatını aldıklarına dair
Merhaba ,
Emekliligimle ilgili detayli bilgi almak istiyorum. Bana bu mailden cevap verirseniz tesekkur ederim.
Ise giris tarihi;15/03/1992
Dogum tarihi:28/02/1972
Prim odeme gun sayisi 1124
Yurt disina cikis tarihi: 09/05/1995
Halen yurt disinda ikamet etmekteyim.
Yurt disinda gecen suremi borclanip emekli olmak istiyorum. Kac yasinda emekli olabilirim ve kac is gunune ihtiyacim var.? Hesaplama nasil yapiliyor? Bu konuda beni bilgilendirirseniz simdiden cok tesekkur ederim.
Emel Ozen