Cenaze ödeneği Cenaze ödeneği miktarı şartları kimler alır

cenaze yardımı
2018 594
2017 531
2016 489
2015 449
2014 415
2013 386

Cenaze ödeneği 2018 yılı için 594 TL olmuştur. SGK , İş kazası veya meslek hastalığı sonucu veya sürekli iş göremezlik geliri, vazife malullüğü ya da yaşlılık aylığı almakta iken ölen sigortalıların hak sahiplerine hiçbir koşul aranmadan cenaze yardımı ödüyor. Tüfe değişimi geçen yıl için   %11,92 olmuştur.

Ayrıca 360 gün malüllük yaşlılık  ve ölüm sigortası primi olanlara da bu ödenek veriliyor.

Cenazeyi kaldıran diğer  gerçek ve tüzel kişiler,  cenaze ödeneği  haksahipleri tarafından alınmadı ise yaptığı masrafları belgeleyerek cenaze ödeneği alabiliyorlar

Cenaze ödeneği miktarını belirleme  sosyal taraflardan işçi, işveren ve emekli temsilcilerinin de bulunduğu Kurum Yönetim Kurulunun aldığı  kararın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanınca onaylanması üzerine belirleniyor.

Cenaze yardımı dilekçesini  www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connect/84ea3ed9-48a2-44ef-86f3-66ab96d2fdf6/05-CenazeOdenegi.doc?MOD=AJPERES indirebilirsiniz.

Memurun ölümünde, en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı 2062,45 TL dir.  Memur eş ve çocuğunun ölümünde en yüksek devlet memuru  aylığının 1 katı 1031,23  TL verilir ki  2018  için en yüksek devlet memuru aylığı 1031,23 TL dir . Emekli sandığı mensupları için geçerlidir.

Yasal dayanak Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun Evlenme ve Cenaze Ödeneği başlıklı 37.maddesidir.

 

20 thoughts on “Cenaze ödeneği Cenaze ödeneği miktarı şartları kimler alır

  1. Emekli Sandığı emeklisiyim eşim vefat etti cenaze yardımı alabilir miyim
    Cevap : Eşiniz ssk emeklisi ise yada prim ödediyse (şartları yazıda var) alabilirsiniz.

  2. sgk emeklisiyim annem vefat etti cenaze yardımı alabiliyor muyum?
    Cevap : Annenizin emekli olması yada 360 gün prim ödemiş olması gerekiyor.Sizin emekli olmanızın bu yardımı almak için önemi yok

  3. Merhaba,
    Sgk lı çalışanın çocuğu vefat ettiğinde ölüm yardımı veriliyor mu?
    Cevap : Maalesef verilmiyor.

  4. Kızım otistik engelliydi 2009 da vefat etti cenaze ödeneği alabilir miyim.
    Cevap : SSK lı olanlar için çocukların vefatında cenaze ödeneği verilmiyor.

  5. babam 2009 da vefat etti cenaze ödenegi alabilir miyiz acil cevap gelirse sevinirim.
    Cevap: 5 yıllık zamanaşımı var maalesef alamazsınız.

  6. ölüm halinde cenaze yardımı ve çalıştığı yerde ek bir maaş alınıyor mu? Acil bir cevap gelirse sevinirim.
    Cevap: Çalışılan yerden ek maaş alınmaz.İşveren isterse verir. Cenaze yardımını SGK dan alacaksınız. Memur için kurum ödeme yapar.

  7. Mrb babamı kaybettim 4 bucuk ay önce ölüm parasını alabilirmiyiz bağkur emeklisiydi ALLAH rahmet eylesin.
    Cevap. Başınız sağolsun. Cenaze parasını alabilirsiniz. Başvuru yapınız.

  8. Eşim 03/22/2016 mefat etti 1020 günü vardı ama emekli değildi ben ve oğlum para alıyoruz cenaze yardımı alabilir miyim?
    Cevap 360 gün den fazla prim ödemesi olduğu için alabilirsiniz.

  9. Merhaba babam 14/06/2011.de vefatetti normal yoldan emekliydi cenaze odenegi alabilirmiyiz.
    Cevap :5 yıl geçmiş. Yinede başvuru yapınız.

  10. Eşim kanser hatasıydı yüzde 80 raporluydu devlet den maaş alıyordu cenaze masrafı alabilimiyim ama maaşını 2022 den alıyordu.
    Başınız sağolsun.Eşinizin 360 günlük primi varsa alabilirsiniz.

  11. Babam bagkur emeklisi idi 3 yıl önce vefat etti cenaze yardım parası alabi miyim.
    Alabilirsiniz . 5 yıllık süre var. Başvuru yapınız.

  12. Dedem vefat etti bağkurdan. en geç ne zaman ölüm parası yatar?
    Başvuru yapınız.

  13. merhaba ;
    Babam emekli öğretmen ve 1997 yılında vefat etti.Annem ise bir ay önce vefat etti.Cenaze ödeeneği veya cenaze yardımı nasıl ve nereden alınacak.Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.

    SGK il müdürlüğü veya merkezine gidiniz. dilekçe vereceksiniz. sizden bazı belgeler isteyecekler . (Ölüm kağıdı gibi )

  14. ölüm parası ssk bağkur emekli sandığı için ne kadar ayrı ayrı yazabilirmisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir